Wat is dru yoga

Dru komt van het Sanskrietwoord Dhruva, dat onveranderlijk en stil betekent. De stilte in het oog van de orkaan. De stilte in jezelf. In de hektiek van het dagelijkse leven, waarin weinig ruimte meer is voor rust en aandacht, hebben vele van ons behoefte aan zo’n plek. Een plek waarin je weer even op adem komt, waar je je weer kunt opladen. Dru yoga kan ons naar deze plek brengen. En in die rust vinden we onze innerlijke kracht terug.

Hierdoor staan we ontspannen in het leven, voelen we ons opgewassen tegen uitdagende situaties en hebben we veel minder last van allerlei lichamelijke of psychische klachten. Kortom, we zitten een stuk lekkerder in ons vel. En wanneer je leeft vanuit deze innerlijke kracht, kun je de juiste keuzes maken, waardoor het leven weer van jou wordt.

De rustige, vloeiende bewegingen die de Dru yoga kenmerkt, zorgen ervoor dat de spanning, die zich heeft opgehoopt en vastgezet in spieren en gewrichten, losgelaten kan worden. Dit bevordert de doorbloeding, waardoor het hele lichaam weer in balans wordt gebracht.
Hoewel Dru yoga een zachte, milde vorm van yoga is, kan het een diepe werking hebben. Hierdoor kunnen lichamelijke, emotionele en energetische blokkades soms moeiteloos oplossen.

Yogalicht - Dru yoga